Opiskelijahallinnon rekisteriseloste

Henkilötietolaki (523/99) 10 § ja 24 §

Päivämäärä: 25.10.2014

  • Rekisterinpitäjä: Nettiraamattukoulu
  • Rekisteriasioista vastaava henkilö: rehtori
    • Postiosoite:
    • Puhelin:
    • Sähköposti:
  • Rekisterin nimi: Opiskelijahallintorekisteri
  • Henkilötietojen tarkoitus ja rekisterin käyttötarkoitus: Henkilötietoja käytetään nettiraamattukoulun oppilashallintotietojen käsittelyssä. Rekisterissä säilytetään opintosuoritukset.
  • Rekisterin tietosisältö
    • henkilötunnus
    • virallinen nimi
    • osoite
    • sähköpostiosoite
    • puhelinnumero
    • suoritetut opintosuoritukset
  • Säännönmukaiset tietolähteet.
    • Henkilötiedot: Henkilötiedot kerätään netin kautta.
    • Opintosuoritukset: Suoritetut opinnot merkitään oppilashallintorekisteriin.
  • Säännönmukaiset tietojen siirrot rekisteriin.
    • Opintosuoritustietoja luovutetaan asianosaiselle pyydettäessä sekä asianosaisen ja opettajalle työtehtävien niin vaatiessa.
    • Opiskelijan niin pyytäessä Nettiraamattukoulu voi kirjoittaa opintosuoritusotteen ja lähettää sen opiskelijan pyytämälle taholle.
  • Rekisterin suojauksen periaatteet
    • Henkilö- ja opintosuoritustietoihin ei ole pääsyä Internetistä.
    • Työsopimusta yms. solmittaessa työntekijä sitoutuu työssään ja työnsä ulkopuolella vaitioloon tehtäväänsä liittyvissä tai tietoonsa tulleissa luottamuksellisissa asioissa. Vaitiolovelvollisuus jatkuu työsuhteen päätyttyäkin.
    • ATK:lle talletettujen rekisteritietojen käyttäminen edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa. Käyttäjätunnukseen liitetään vain käyttäjän työtehtävien kannalta tarpeelliset oikeudet rekisteritietoihin.
    • Fyysisesti rekisterit säilytetään varmoissa säilytystiloissa.
    • Ei-sähköisessä muodossa olevien aineistojen säilytystiloihin pääsy on vain niillä, joiden työtehtäviin ko. aineiston käsittely kuluu.
  • Tarkastusoikeus ja sen toteuttaminen.
    • Jokaisella on oikeus saada tarkastaa itseään koskevat tiedot.
    • Tarkastuspyyntö osoitetaan rekisteriasioista vastaavalle henkilölle (ks. rekisteriasioista vastaava henkilö.)
  • Tiedon korjaaminen ja toteuttaminen.
    • Jokaisella on oikeus vaatia rekisterissä olevan itseään koskevan virheellisen tiedon korjaamista.
    • Korjaamispyyntö on tehtävä kirjallisesti ja riittävän yksilöidysti.
    • Tiedonkorjaamispyyntö osoitetaan rekisteriasioista vastaavalle henkilölle (ks. rekisteriasioista vastaava henkilö.)
  • Muut mahdolliset oikeudet.
    • Henkilötietolain 30 §:n mukaan rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten.
    • Nettiraamattukoulu ei luovuta rekisteröidyn tietoja edellä mainittuihin tarkoituksiin.